ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει από το 2010 (Ν. 3850/2010) για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως αριθμού απασχολουμένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες πιστοποιημένου τεχνικού ασφαλείας. Δύναται είτε ο εργοδότης είτε κάποιος εργαζόμενος της επιχείρησης να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας κατά περίπτωση, εφόσον διαθέτει άδεια Τεχνικού ασφαλείας, ή εφόσον λάβει την κατάλληλη επιμόρφωση ώστε να πιστοποιηθεί ως Τεχνικός Ασφαλείας.

Το ΚΕΚ ΘΕΜΕΛΙΟπραγματοποιεί ειδικά σεμινάρια κατάρτισης για την επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας που οδηγούν στην απόκτηση πιστοποίησης.

Τα προγράμματα επιμόρφωσης που υλοποιεί το ΚΕΚ ΘΕΜΕΛΙΟ αφορούν επιχειρήσεις που ανήκουν στη Γ’ κατηγορία (χαμηλής επικινδυνότητας) τα οποία είναι διάρκειας 10 ωρών σε 2 ημέρες.

Νομικό πλαίσιο και Υποχρεώσεις Τεχνικού Ασφαλείας

Ο τεχνικός ασφάλειας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων και σε γενικές γραμμές η αποστολή του είναι να:

  •  επιθεωρεί τακτικά τις θέσεις εργασίας από πλευράς υγείας και ασφάλειας της εργασίας,
  •  αναφέρει στον εργοδότη οποιαδήποτε παράλειψη των μέτρων υγείας και ασφάλειας,
  •  προτείνει μέτρα αντιμετώπισης και να επιβλέπει την εφαρμογή τους,
  • μεριμνά ώστε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να τηρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας της εργασίας και να τους καθοδηγεί για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου που συνεπάγεται η  εργασία τους.

Τα προγράμματα επιμόρφωσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να ξεκινήσουν 25 ημέρες μετά την υποβολή τους, κατόπιν εγκρίσεώς τους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και θα πραγματοποιηθούν στις πιστοποιημένες από τον ΕΟΠΠΕΠ δομές του ΚΕΚ ΘΕΜΕΛΙΟ. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει έγκαιρα να μας αποστείλουν την αίτηση ενδιαφέροντος, προκειμένου να προγραμματίσουμε τα τμήματα.

Μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Βεβαίωση Επιμόρφωσης και θα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Πιστοποιημένου Τεχνικού Ασφαλείας.

Αν θέλεις να επικοινωνήσουμε μαζί σου, συμπλήρωσε προαιρετικά όποια στοιχεία επιθυμείς από την παρακάτω φόρμα (αφού όμως πρώτα δείτε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της εταιρείας μας) ή έλα να ενημερωθείς στα γραφεία μας από τις:

09:00 έως τις 18:00 ( Πάτρα ) και
09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00 ( Αγρίνιο ).

  • Πάτρα, Αγίου Κωνσταντίνου 95 και Νοταρά και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610.462553 & 6948.259360 με ωράριο 09:00-18:00
  • Αγρίνιο, Γαλάνη 16-18 και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410.48101 & Κιν. 6909.396395 με ωράριο 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
Invalid Input
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Παρακαλώ τσεκάρετε το checkbox